Braliśmy pierwszy raz udział w festiwalu Restaurant Week Polska. Były 2 menu – rybne oraz wegetariańskie

W menu rybnym serwowany był na przystawkę łosoś Gravlax podany na jabłkowym placku z kremową śmietanką, konfitowanym jabłkiem i olivą koperkową, a na danie główne żabnica podana na konfiturze z kopru włoskiego w sosie bouillabaisse z szafranowym aioil oraz chlebkiem czosnkowym

W menu wegetariańskim na przystawkę delikatne grzybowe ravioli na sosie estragonowym podany z galaretką z pomidorowego consomme i przepiórczym jajem po benedyktyńsk. Na danie główne pappardelle z cukini w sosie pesto z prażonymi orzeszkami pini, filetowanym pomidorem oraz zapiekanym kozim serem

Na koniec coś słodkiego, czyli czekoladowy fondant podany z migdałowymi lodami semifredo lub kremowy sernik z rabarbarem i plastrem miodu.

My już tęsknimy za tymi smakami. Powyższe menu niestety było serwowane tylko na czas trwającego festiwalu.