
Kawa nad morzem
Kawa od Julius Meinl to kawa, która zaspokoi każde podniebienie. Ziarna kawy są wypalane w Austrii w Wiedniu oraz we Włoszech w Vicenzie. „Logo marki przedstawia młodego mężczyznę w fezie, arabsko-tureckim nakryciu głowy w kształcie filcowego stożka z frędzlem. To hołd dla historii o tym, jak kawa dotarła do Wiednia. Legenda głosi, że w 1683 …

Menu restaurant week
Restaurant Week trwa u nas do 1.10.2021 Tak prezentuje się nasze menu: Menu A Przystawka: Keks z brioszki i grzybów z sosem tymiankowym, oliwą truflową i suszonym żółtkiem Danie główne: Ratatouille zapiekany w cieście francuskim z serem halloumi i oliwą bazyliową Deser: Pudding śliwkowy z sosem cynamonowym i kardamonowym kawiorem Menu B Przystawka: Śledź po …

Restaurant Week
Start Festiwalu Rezerwujcie stoliki!8-26.09 zapraszamy na nasze wyjątkowe trzydaniowe menu #SpozaKarty Do wyboru w wersji wege lub mięsnej Każdy Gość 18+ otrzyma w prezencie cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water Wspieraj Restauracje i kup butelkę Coca-Cola Zero Cukru za jedyne 5 zł Rezerwuj tutaj: ➡ https://RestaurantWeek.pl ➡ https://app.rclb.pl Do zobaczenia przy stole!

Degustacja menu
W lipcu odbyła się w naszej restauracji degustacja nowego menu. Smażony łosoś podany na kremowej polencie, purée z dyni oraz salsie chili i awokado, duszona karkówka w piwie podana z chrupiącymi pieczonymi ziemniakami i zasmażanej kapuście z jabłkiem czy tagliatelle z atramentem kałamarnicy podane z krewetkami i kawałkami świeżego tuńczyka w sosie paprykowym z nutką …

Restaurant Week
Braliśmy pierwszy raz udział w festiwalu Restaurant Week Polska. Były 2 menu – rybne oraz wegetariańskie W menu rybnym serwowany był na przystawkę łosoś Gravlax podany na jabłkowym placku z kremową śmietanką, konfitowanym jabłkiem i olivą koperkową, a na danie główne żabnica podana na konfiturze z kopru włoskiego w sosie bouillabaisse z szafranowym aioil oraz …
